Litt generell informasjon:

Fjordhesten er en av verdens eldste og reneste raser. Den kalles også for fjording, nordfjordhest eller vestlandshest, og har blitt et nasjonalsymbol for Norge.

Rasen har et særegent utseende med sin blakke pels og svarte stripe over ryggen. Denne kalles ål, og går også midt i manen, dette kalles midtstol. Det er vanlig å klippe manen til fjordingen slik at den får såkalt ståman. Den har ulike fargevarianterfjordingen som feks. brunblakk, lys brunblakk, gullblakk,rødblakk, ulsblakk og gråblakk .

Fjordingen har i mange år vært en viktig del av gårsbruket her i landet, og fungert som en god arbeidskamerat både på åker og i skog. Den er en sunn og sterk hest med et stødig ganglag, og er derfor en utmerket turhest som også egner seg godt til terapiridning. Fjordhesten er meget allsidig og hvert år arrangeres NM for fjordhest hvor det konkurreres i ulike ride- og kjøregrener. For å kunne kåres til norsk mester må ekvipasjen, altså hest og rytter, konkurrere i dressur, sprang og kjøring. Det arrangeres det også Nordisk mesterskap for fjordhest.

Fjordingen regnes i dag som en utrydningstruet og bevaringsverdig rase grunnet det lave antallet avlshopper. Til tross for dette er fjordhesten ganske populær også utenfor de norske grenser. Det finnes omtrent 70.000 fjordhester i Europa, samt 6000-8000 fjordhester i USA, Canada og Sør-Amerika. I Norge er det omtrent 5500 eksemplarer. 

Fjordingen er kjent for å være nøysom med god helse og de lever ofte lenge.

Våre fjordinger:

Vi har 5 fjordinger, Michelle på 22 år som er mor til både Mali og Millenia og så fikk vi Juni av vår nabo i vår. De voksne fjordingene våre blir brukt i rideskolen en gang i uka, uten om det så har de en fôrrytter som trener, rir konkurranser og koser seg på tur til daglig. Alle fjordingene våre er snille, barnevennlige og har god motor. Både Michelle og Mali har 2 pr.på utstilling og er innkjørt i tillegg til å ha dressur som hovedgren. Begge har gått stabilt i LA  og Mali har også noen starter i MB med godkjent resultat. Millenia er under tilkjøring og nå etter hvert under tilridning og skolering, mens Juni er kommet litt lengere på utdanningsskalaen. Planen er at hun skal ut å starte litt til sommeren i de laveste dressurklassene. Siden fjordingene våre er aktivt i bruk så blir avl litt nedprioritert. Michelle har hatt 3 føll, et hingsteføll i -99 i min bestefars eie, Mali ble født i -00, og Millenia da omsider i -12. I 2014 fikk vi omsider bestemt oss for å bedekke Mali med den flotte 1.pr. hingsten Merinas Emil som også er far til Millenia. Mali nedkom med sitt  første føll i 25 juli i 2015 etter uker med venting. Hun fikk et hoppeføll som har fått navnet Mali's Meline. Hun vokser og trives så blir nok kanskje til salgs etter hvert.